VESTI

Dani Foruma

Dani Foruma

26 Oktobar/Olga Tešović/

Форум судија Србије одржао је своју прву стручну конференцију под називом „Дани Форума“ , који су одржани у периоду од 10. до 12. октобра, у Кладову. Прва конференција окупила је преко 50 судија, правника и пријатеља Форума. 

„Данима Форума“ присуствовали су заменица председника Високог савета судства и судија Врховног касационог суда судија Зорана Делибашић, члан ВСС судија Александар Пантић, директор правосудне академије Ненада Вујић, заменица директора USAID Пројекта владавине права, Драгана Лукић, Данко Рунић, испред заједничког пројекта Европске Уније и Савета Европе „Јачање независности и одговорности правосуђа“. Учеснци су имали прилику да кроз три дана учествују на конструктивним дебатама и да чују многе идеје које ће се спровести у дело као и да буду представљени пројекти који су већ реализовани.

У оквиру ове конференције одржана је и дискусија на тему Алтернативне кривичне санкције у судској пракси. Присутнима је др Олга Тешовић представила активности и циљ пројекта. Такође, свим учесницима конференције је подељена и монографија која је израђена у оквиру пројекта.

VESTI